René Ryorin Slikker

Als psycholoog, mindfulnesstrainer, zenleraar en fysiotherapeut heb ik ruime ervaring in de begeleiding van mensen. Zenpsychologie heeft zich gevormd uit mijn kennis, inzichten en ervaringen met psychologie, fysiotherapie, mindfulness, (zen)boeddhisme en het leven zelf. Het is een middenweg, met aandacht voor lichaam, gevoel, verstand en spiritualiteit. 

Afgestudeerd psycholoog NIP (UvA, 1999) en fysiotherapeut (Academie Leffelaar, 1986). Volgde zijn mindfulnessopleiding bij Jon Kabat-Zinn (Hof Oberlethe, 2005) en het Instituut voor Mindfulness van Johan Tinge (2006-2008). www.instituutvoormindfulness.nl
Is ingewijd zenleraar in de rinzaitraditie, verbonden aan de Zen-zang tempel van de Nederlandse zenmeester Carolina Ko-ran de Ruiter; www.zen-zang.nl Verbleef enige tijd in een boeddhistisch klooster in Japan om zijn studie te intensiveren.

Getrouwd met Mathilde Myoki de Vriese. Samen voeden we een zoon op en beschouwen de meditatieve weg als verbindend en steunend in opvoeding en relatie. We volgen lessen bij het Centrum voor Tantra van Carla Verberk en Remmelt van Kleef; www.centrumvoortantra.nl

De naam Ryorin is mijn boeddhistische naam, aan mij gegeven door mijn zenmeester Sekko Tanaka. Hij betekent 'schubben van de draak' en staat voor helende en beschermende kwaliteiten.

Erkend mindfulnesstrainer categorie 1 van de vereniging van mindfulnesstrainers; www.vmbn.nl

Als werkvelddeskundige/gastdocent betrokken geweest bij de post-hbo opleiding tot mindfulnesstrainer van het Centrum voor Social Work van de Hogeschool Utrecht.

Aangesloten bij de stichting psychotherapie en boeddhisme; www.psychotherapieenboeddhisme.nl

Meer:
http://https://www.linkedin.com/in/rené-slikker-526b5130/