Centrum de Zamenhof www.dezamenhof.nl

Centrum de Zamenhof is de ruimte waar boeddhistisch echtpaar Mathilde Myoki de Vriese en René Ryorin Slikker hun ideeën en inzichten vorm geven en kunnen delen met anderen, zowel ieder afzonderlijk als gezamelijk. Onze zenachtergrond inspireert ons om dualiteit en paradox samen te brengen; eerder en..., en... dan of..., of...


Zo verwijzen 'atelier' en 'hof' naar een fysieke ruimte van zowel beslotenheid en beschutting, als van openheid en uitproberen. Bijvoorbeeld je te openen voor jezelf door je terug te trekken in beslotenheid, van waaruit je je vervolgens weer kunt openen naar anderen.


Zen staat naast het meditatieve element ook voor vol in het leven aanwezig zijn, in creativiteit en gezondheid, op de invloed van een boeddhistische levenswijze en op onderzoek vanuit de essentie van het leven.


De ruimte is gelegen in de stad, in een creatieve en industriële wijk, omgeven door water en groen, in directe verbinding met het alledaagse leven. Je kunt er komen om gevoed en geïinspireerd te worden, om spiritualiteit te integreren in je dagelijks leven, om samen te zijn, maar ook om simpelweg tot rust en ontspanning te komen, ongeacht je leeftijd, afkomst of geloof.