Meditatiegroep / Mindfulness vervolg
Een avond samen oefenen ter verdieping van de eigen meditatie oefening, ter inspiratie en als kennismaking met verschillende meditatievormen. Na een korte introductie volgen lichte yoga-oefeningen, begeleide meditaties, klank- en ademoefeningen. Iedere bijeenkomst wordt afgesloten met 20 minuten zitmeditatie (Zazen) en uitwisseling van ervaringen. Er heeft zich in de loop der jaren een vaste kern gevormd waardoor deze avonden een rustige en stevige basis hebben waarin nieuwe mensen zich welkom voelen. Omdat ik geloof in het effect van regelmatige meditatie beoefening meld je je aan per serie. Incidenteel, ter kennismaking, een meditatie avond meedoen is mogelijk in overleg.

Deze groep is zowel voor gevorderden als voor beginners, en zeer geschikt als vervolg op een mindfulnesstraining. De groep is om de week op woensdagavond van 20.00 - 22.00 uur.


Actuele data:
De eerstvolgende serie start 15 mei 2019.

Jongerenzen

Met open, vriendelijke en meditatieve aandacht naar jezelf kijken als tegenwicht voor de uitdagingen in deze op prestaties en anderen gerichte levensfase. Zo tussen je 18e en 30ste gebeurd er veel in de ontwikkeling naar zelfstandigheid. Daarbij komen essentiële levensvragen om de hoek kijken: wat vind ik belangrijk in het leven, waarom leef ik eigenlijk, wat is de bedoeling van het leven, hoe vind ik vreugde in het leven, hoe ga ik om met twijfel? Het antwoord op deze vragen heeft veel invloed op de keuzes die je maakt. Keuzes ten aanzien van studierichting of werk, vriendschappen en intieme relaties, huisvesting en omgaan met familie.

Het antwoord op de levensvragen ligt in je. Er is niet één goed antwoord en ook geen fout antwoord. Ruimte maken voor de antwoorden om uit zichzelf te ontstaan, ze te proeven en te wegen zonder het direct in handelen te hoeven vertalen. Jouw mogelijke antwoorden te kunnen delen op een open, vriendelijke en onderzoekende manier in een groepje gelijkgestemden.


Actuele data:
http://www.dezamenhof.nl/agenda

Nadere informatie:
info@zenpsychologie.nl